KOHUSTUSLIK KIRJANDUS ON NOORTE SEAS KUI TÜÜTU KOHUSTUS?

Kohustuslik kirjandus on osadele noortele nagu tüütu kohustus. Tänapäeval on väga palju noori, kes kahjuks ei viitsi lugeda. Seda on kurb kuulda ning näha.

Kurb on sellepärast, et arvutimänge mängides ja hiliste õhtutundideni väljas passides ei saa kohe kuidagi targemaks ning motivatsiooni lugemiseks. Väga loodan, et noorte seas raamatute lugemise populaarsus kasvab.

Green Leafed Plant Beside Books and Mug
Mina jumaldan lugemist. Samuti mulle meeldivad kohustuslikud lugemised.
Ma loeks iga päev, kui mul oleks see võimalus.
Koolis olid praktikad ning kahjuks pärast praktikate lõppu olin nii väsinud, et kukkusin otse voodisse. Seega pole jõudnud lugeda nii tihti, kui tahaks. Proovin parandada seda. :)

Jagan Teiega viit raamatut, mida olen lugenud:


  • Ütlemata sõnad, autorilt: Heli Künnapas
  • Väike prints, autorilt:  Antoine de saint-exupery (oli koolis kohustulik) 
  • Hobusehullud, autorilt: Marian Suitso
  • Hobusehullud Ameerikas, autoril: Marian Suitso (raamatu teine osa) 
  • Süü on tähtedel, autorilt: John Green 

Järgmine postitus tuleb arvatavasti juba uuel aastal! 



Comments

  1. Olen koolitüdruk ja armastan raamatuid, kuid saan kohe öelda-Kohustuslik kirjandus ei ole ilmselt mõeldud laste huvidele. Minu klassi on pidevalt m9nel raamatuvastamine 2, sest ta ei lugenud. Ka nii on minul pean tunnistama. Kohustuslikul kirjandusel on õpetaja mõlenud ilmselt sellele, kas talle see raamat meeldib. Meile ei meeldi lugeda raamatuid mis räägivad igavast ajaloost. Me ei saa aru paljudest sõnadest. Minule pakub näiteks huvi ,,Pax"'i sarjad mitte ebahuvitav ajalugu sõnadega mida meie ei mõista. Sellepärast ongi KKJ nii tüütu ja halb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul põhikoolis ei olnud õnneks ajaloolised raamatud kohustuslik lugemine. Meile anti ilukirjandust. Kusjuures väga põnevat ilukirjandust. Ja nii mõnigi, kes oli kategooriliselt lugemise vastu hakkas lõpuks ameti tundma huvi üleüldse raamatute vastu. Leian, et eelkõige õpetaja valib raamatuid, mis arvataks õpilaste silmaringi (ei pea silmas ajaloo teemalisi raamatuid).

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Most popular posts