KAS TÕESTI ON LOOMAARSTI ABILISE TÖÖ NUNNU JA ARMAS KOGUAEG?

Pole kaua aega näinud ega kuulnud midagi! Sellel on ka väga hea põhjendus. Nimelt oma eelmises postituses mainisin, et plaanin minna edasi õppima loomaarsti abi erialale. Olen alates septembrist värske loomaarsti abi õpilane, jehuu!

Ma ei tea, et Eestis üldse eksisteerivad blogid, mis räägiks loomaarsti abilistest. 

Seega mõtlesin veidi kirjutada õpingudest loomaarsti abilisena. Ps, üks pilt tuleb siia häiriv! (Hoiatan juba ette ära). 

Kas on tõesti nii, et loomaarsti abilise töö on armas ja nunnu?  Ometi on inimestel arusaam tihipeale, et saame väga palju mängida kassipoegade ja kutsikatega?

Loomaarsti abilise töö pole alati armas ja nunnu nagu inimestele tihti näib. Kui asusin õppima loomaarsti abiks, siis esimene nädal oli küll selline tunne, et seda informatsiooni tuleb meeletult koguses aga kui paar nädalat mööda sai, siis enam ei olnudki nii hull see asi. (lihtsalt võibolla natukene mängis ka rolli ülemõtlemine :) )  
Infot mida saame on siiamaani t o h u t u l t, ärge arvake, et on lihtsamaks läinud.

Kui loeng on ära, siis pole nii, et see teatud loeng sai nüüd tänaseks läbi ning nüüd lähen lihtsalt niisama ühikasse. Arvan, et ühiselamus tuleb see kogu info veelkord läbi seedida, et  paremini aru saaksid kõigest. Ütlen ausalt, ei kujutaks ette, et õpiks midagi muud peale loomaarsti abilise eriala! (Või üldse mingit muud eriala, mis ei ole seotud loomadega). 


Seni on mulle meeldinud kõige rohkem  loomade varjupaiga praktikad. Kasside puuride puhastamine oli suur osa, mida pidin igapäev tegema. Sain kassile süste teha ning vaktsineerida neid, loomaarsti assisteerida, pügada looma, kes operatsioonile läks jne.


                                                                 
-see väike vasikapoiss oli vales asendis ja rühis. Pidime loote välja tõmbama. Õnneks kõik läks hästi. Nii vasikapoiss kui lehm on terved.

 See oli esmakordne kogemus, kus reaalselt saingi käed külge panna ja anda sünnitusabi lehmale! See oli nii võimas tunne! Ternespiima andmine on väga oluline! Seda ka teisel pildil on näha. 












Comments

Most popular posts